20 Eylül 2014 Cumartesi

Bir Dezenfektan Etkisi Olarak Kan


Lady Machbet elindeki çıkması imkansız sandığı kanı temizlemek için kendini
oradan oraya atar, ama bilinen odur ki kan lekesi yıkansa bile çıkmaz, suçluyu ele verir ve ele bulaşmış bir kan bedeli ödenmez bir günahın delilidir.

Yüzyıllardır tanrılara adanan adaklar için akıtılan kan, kurban bayramlarında kesilen kurbanların kanı, komşulara götürülen kanlı et parçaları, kan kardeşliği içi akıtılan kanlar ve gerdek gecesi bakireliğin simgesi olarak akan kan daima kutsal sayılmıştır.

Ama kan akıtmak sadece bu kadarla sınırlı kalmaz. Sudan sebeplerden işlenen cinayetler, kan davaları, töre cinayetleri, devletin terörist diye adlandırdığı (terör için terör yaptığı) onca insandan akan kan ise bir çeşit dezenfektan etkisi yaratmaktadır toplum tarafından. Öyle ya, kan akıtılarak namus temizlenir, çıkan bir kavga sonucu ya da bir kıskançlık krizinde hak savunulur, kan davalarında öç alınır ve devlet tarafından işlenen cinayetlerle ise 'terörist' diye adlandırılan insanlar yeryüzünden kan ile silinmeye, yaşadığımız ülke temizlenmeye çalışılır.

Çok temiz bir ülkeyiz vesselam! Kanın dezenfektan etkisinden yararlanıp her türlü kötülüğü ve pisliği kan ile temizlemeye kalkarız.


“Dişe diş, kana kan, intikam, intikam!” diye bağırırız hep bir ağızdan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder